top of page
Yazarın fotoğrafıMustafa Dikici

2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Paris Moda Haftası

Haute Couture Fransızca'dan dilimize geçen yüksek dikiş anlamına gelir. Dünyaca ünlü moda evleri ise Haute Couture koleksiyonlarını defileler ile bizlere sunmakta. 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture koleksiyonları Paris'te görücüye çıktı. İzleyicilere adeta görsel şölen yaratan Haute Couture koleksiyonundan akılda kalanlar sizlerle.

1) Schiaparelli 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Koleksiyonu Paris Haute Couture Moda Haftası Schiaparelli defilesi ile başladı. Daniel Roseberry geçmiş ve geleceği uyumladığı tasarımları ile iyi bir başlangıca imza attı. Eski telefonları kullanarak tasarladığı elbise ise defilenin en dikkat çeken parçalarından oldu. Tasarıma ise "The Mother" adını verdi. Elbise Swarovski taşlar, gümüş ve yeşil elektronik çiplerle oluşturulmuş robotik temaya sahip. Adete bilimkurgu filmlerinden çıkmış bir görünümle görenleri büyüledi.



2) Christian Dior 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Koleksiyonu

Defilenin arka planında Osmanlı padişahlarından esinlenen kıyafetler illüstre ediliyor. Isabella Ducrot tarafından Dior'un geçmiş koleksiyonlarından esinlenerek geçmiş ve gelecek bir arada temsil ediliyor. Trençkot rengindeki kıyafetler pamuk ve ipek kumaşlardan yapılma. Bu da geçmiş ve yenilikçiliği bir arada bizlere sunuyor.


3) Jean Paul Gaultier 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Koleksiyonu Simon Rocha, Jean Paul Gaultier'in 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture koleksiyonunun konuk tasarımcısıydı. Rocha'nın etkisini korseler, kurdeleler ve tüllerle fazlasıyla hissettiğimiz bir koleksiyondu. Ayrıca koleksiyonda geleneksel İrlanda tığ işçiliği de dikkat çekiyordu.



4) Valentino 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Koleksiyonu Kreatif direktör Pierpaolo Piccioli bu koleksiyonun adını "Le Salon" olarak seçiyor. Piccioli'ye göre salon hem bir dönüşüm hem de ayrılışı temsil ediyor. Haute Couture koleksiyonunun defilesi de bu yüzden bir dizi odadan oluşan Place Vendome’da gerçekleşti. Piccioli, bu tasarımlarda geleneksel couture kesim ve şekillerine yer verdi. Renk seçimlerinde ise iddialı renkleri tercih etti. Bu radikal renklerin geleneksel Haute Couture kesimlerle buluşması ise Haute Couture'un zamansız özünü yansıtıyor.

5) Giambattista Valli 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture Koleksiyonu İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının olmazsa olmazı çiçeklerdir. Valli bu sezon da ilhamını çiçeklerden alıyor. Siyah ve beyaz kıyafetlerin arasına serpiştirilen renkli ve baskılı parçalar oldukça dikkat çekiciydi. Eteklerdeki uzun kuyruk uçları ise Haute Couture'e farklı bir yaklaşım sergiliyor. Valli, bu rüya gibi süzüntüyle hazır giyim görünümünden uzaklaşıp gerçek Haute Couture'e yaklaşıyor.




Paris'te sergilenen 2024 İlkbahar/Yaz Haute Couture koleksiyonlarından bazılarını inceledik. Birbirinden iddialı Haute Couture koleksiyonları izleyenlerin beğenisini kazandı. Sizin en beğendiğiniz hangisi oldu?


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page