top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Yıldız

ABİYE ELBİSE KUMAŞ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Abiye elbiseler her kadının dolabında mutlaka bulunur. Düğünlerde, davetlerde, özel gecelerde, kına gecelerinde ve mezuniyet törenlerinde abiye elbiseler kadınlar için vazgeçilmezdir. En doğru gece elbisesini seçmek söz konusu ise dikkate alınacak çok fazla unsur vardır. Renk, kalıp, elbisenin hangi tarzda olacağı, elbisenin uzunluğu, üzerindeki işlemeler gibi detaylar şık ve eşsiz bir görünüm yaratmak için önemlidir. Gözden kaçması kolay ama bir o kadar da önemli detay ise kumaş seçimidir. Kumaş seçimi abiye elbisenin dökümünü, dokusunu, rahatlığını ve dayanıklılığı gibi ince detayları etkileyerek elbisenin genel görünümüne etki eder.


Bu noktada yanlış kumaş düşündüğünüzden daha az çekici gözükmenize sebep olabilir. Bu yazıda "Abiye elbise için uygun kumaş türleri nelerdir? Kaliteli kumaşlar nelerdir? Kumaşlar ne tarz elbiseler için uygundur?" sorularının cevaplarını sizlerle paylaşıp özel günlerde kendinizi güzel ve şık hissetmeniz için ipuçları vereceğiz.


Siyah Beyaz Davet Abiye Elbisesi Giyen Kadın
Krepe Kumaş Gece Davet Elbisesi


ABİYE ELBİSE KUMAŞ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?


Gece elbisesi için kullanılabilecek çok fazla kumaş çeşidi bulunmaktadır. En popüler kumaşlar ipek, şifon, saten, kadife, dantel, tül, tafta ve krepedir.


İpek kumaş: İpek kumaş zarif ve lüks abiye elbiselerinin olmazsa olmazlarındandır. Parlaklık ve düşme şekli, özel etkinliklerde giyilen elbiselerde şık bir etki yaratır.


Şifon kumaş: Şifon dökümlü yapısıyla yaz etkinlikleri için hafif ve şeffaf bir kumaştır. Katlı ve fırfırlı elbiseler için tercih edilebilir. Romantik ve şeffaf bir görünüm sunar.


Saten kumaş: Pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Zarif ve şık tasarımlar için tercih edilir. Göz alıcı ve sofistike bir tasarım için uygundur.


Kadife kumaş: Peluş ve yumuşak dokuya sahip bir kumaştır. Kışlık gece elbiseleri için uygundur. Lüks ve zarif bir havası vardır.


Dantel kumaş: Genellikle düğün elbiseleri ve gelinlikler için kullanılan hassas bir kumaştır. Modern ve Vintage hava yakalayabileceğiniz bir kumaş türüdür.


Tül kumaş: 2024'te kokteyl elbiselerinde sıklıkla göreceğimiz kumaş türüdür. Katmanlı ve hacimli tasarımlarda kulanılan hafif ve transparan bir kumaştır. Yaz ayları için sıklıkla kullanılan bir kumaştır.


Tafta kumaş: Genelde gelinlik ve abiye gibi kıyafetlerde kullanılır. Pürüzsüz ve hafif bir kumaştır. İpek veya sentetikten yapılır. Parlak bir kumaş olması sebebiyle lüks bir görünüm için sıklıkla kullanılır.


Krepe: Kırışıklıkları gizleyen ve az bakım gerektiren bir kumaştır. Hafif dokusu, rahat giyimi ile zarif bir görünüm sağlar.


Her kumaşın kendine özgü nitelikleri olması sebebiyle katılacağınız davete, mevsime ve elbise modelini taşıyabilecek şekilde kumaş seçimi yapmanız gerekir. Mesela bir yaz düğünü için kadife kumaş seçmeniz mevsime uygun olmadığı için hoş bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır. Kadife yerine şifon bir kumaş seçerek romantik ve esintili bir hava yakayalayabilirsiniz. Mustafa Dikici Design & Couture olarak Beyoğlu/Asmalımescit'te bulunan moda evimiz ile sizin için doğru tasarım ve kumaşı bir araya getirebiliriz. Bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page