top of page
Yazarın fotoğrafıMustafa Dikici

ABİYE ELBİSE İÇİN DOĞRU KUMAŞ SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

ABİYE ELBİSE İÇİN DOĞRU KUMAŞ SEÇİMİ NASIL YAPILIR?


Önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi gece elbiseleri; düğün, mezuniyet, davetler gibi çeşitli özel günlerde tercih ediliyor. Doğru elbise seçimi kadar elbisenin nasıl bir kumaştan yapıldığı da abiye elbisesinin duruşunu etkiliyor.




Beyaz Davet Elbisesi Giyen Kadın
Beyaz Gece Elbisesi


Abiye Elbisede Kumaş Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?


1- Vücut Tipine Uygunluk


Her kumaş farklı bir düşüşe sahiptir. Vücut tipinize uygun kumaş seçmek, elbisenin üzerinizde en iyi şekilde durmasını sağlar. Mesela kadife kumaşla bel bölgenizi vurgulayarak öne çıkarabilirsiniz. Kadifenin parlaklığı, vücut hatlarını vurgulayarak kadınsı ve zarif bir görünüm elde etmenize olanak sağlayabilir.



2- Konfor ve Hareket Rahatlığı


Abiye elbisenin esnek kumaştan olması özellikle uzun süreli etkinliklerde size konfor sağlar. Gece elbiselerinde nefes alabilir, esnek ve hafif kumaşları tercih edebilirsiniz. Böylece gün boyu kendinizi güvende ve rahat hissederek eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.



3- Etkinliğin Türü


Gece elbisenizi nasıl bir etkinlikte giyeceksiniz? Mezuniyet, düğün ya da resmi bir etkinlik mi? Seçeceğiniz kumaş elbisenin duruşu ve mekan ile uyumlu olmalıdır. Resmi etkinlikler için ipek, saten ya da kadife kumaşları tercih edebilirsiniz. Düğünler içinse şifon, dantel, tül kumaşlar elbisenize ayrı bir hava katacaktır. 



4- Mevsim ve Hava Koşulları


Mevsim ve hava koşulları elbisenin kumaşı için en önemli unsurlardan birisidir. Mesela yaz mevsimleri için keten ve pamuklu hafif kumaşlar tercih edebilirsiniz. Soğuk kış günleri için yün ve kadife gibi sıcak tutan kumaşlar daha doğru olur. Böylece mevsime uygun ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.



5- Renk Seçimi


Kumaşın cinsi kadar rengi de önemlidir. Kendinize yakışan ve cilt alt tonunuzla uyumlu renkler seçmek önemlidir. Ayrıca katılacağınız etkinliğin türüne göre de renk seçimi önemlidir.


Örneğin resmi bir davet ya da iş yemekleri için siyah, bordo, gri gibi koyu renkler daha idealdir. Bir yaz düğünü içinse pembe, mavi, pastel tonlar gibi daha canlı renkler harikadır.



6- Bakım Kolaylığı


Kumaşın bakımı, elbisenin uzun ömürlü olması için önemlidir. Kumaşın özel bakım gerektirip gerektirmediği de önemlidir. Temizlenme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara elbisenin uzun seneler korunması için dikkat edilmelidir.

Doğru Kumaşı Seçmek Neden Önemlidir?

Doğru kumaşı yukarıda da bahsettiğimiz gibi vücudunuza, mevsim koşullarına, etkinliğe uymalıdır. Uygun renk ve desen de ayrıca içinde kendinizi rahat hissettiğiniz bir gece elbisesi seçimi için önemlidir. Uygun kumaş seçimi ile modaya uyan, göz alıcı bir görünüme sahip olursunuz. Özel anlarınızda tarza uygun olmak için doğru kumaş seçmek önemlidir.


Özel günlerinizde kendinizi en özel hissettiren en uygun gece elbisesini bulmanız için çeşitli ipuçlarını sizlerle paylaştık. Size özel tasarlanmış, kaliteli kumaş ve özenle dikilmiş elbise için Mustafa Dikici Design & Couture‘ den hizmet alabilirsiniz. Koleksiyonlar sayfamızdan kadın abiye elbiselere göz atabilirsiniz.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page