top of page
Yazarın fotoğrafıMelike Yıldız

Kapsül Dolap Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Kapsül Dolap Nedir?


Kapsül dolap terimi 1940’larda Amerika’da beraber kombinlenmek üzere tasarlanmış birbiriyle uyumlu renk ve desenlere sahip bir kıyafet koleksiyonunu tanımlamak için ortaya çıktı. 1970’lerde ise Susie Faux tarafından modası geçmeyecek temel kıyafetlerden oluşan bir koleksiyona atıfta bulunması üzerine yeniden ortaya çıkmıştır. Faux’a göre bir gardrop birbiri ile uyumlu en az “iki pantolon, bir elbise, bir etek ,bir ceket, bir palto ,bir atkı, iki çift ayakkabı ve iki çanta” bulundurması gerektiğini söylüyor.


Günümüzde ise kapsül dolap fazlalıktan hoşlanmayanlar, minimalist yaşam tarzını benimseyenler ve her gün ne giyeceğini düşünmekten yorulanlar için uygundur. Kapsül dolap en özet tabirle az kıyafet ile sade bir giyim anlayışını benimsemektir.




Neden Kapsül Dolap Neden Tercih Edilmeli?


Kapsül dolabın şüphesiz en büyük iki avantajı zaman ve para tasarrufuna olanak sağlamasıdır. Kaliteli ve zamansız kıyafetlerden bir kapsül dolap oluşturduğunuzda uzun yıllar yeni kıyafet almadan kombin yapabilirsiniz. Parçalar minimal, şık ve sade olduğu için bir araya gelirken zahmetsizce şık gözükebilirsiniz.




Kapsül Dolap Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


-Öncelikle dolabı mevsim koşullarına göre ikiye ayırabilirsiniz. Yazlık ve kışlık iki ayrı mini dolap oluşturmak her mevsime uygun giyinmenize yardımcı olacaktır.


-Diğer adımda ise kendi zevkinize uygun temel parçaları ve size yakışan renkleri belirlemelisiniz.


-İyi bir kapsül gardropta beyaz, siyah, gri, camel veya bej gibi birbiri ile uyumlu temel renkler yer almalı.


-Kıyafetleri en çok vakit geçirdiğiniz alanlara göre seçmek daha doğru olacaktır. Mesela ofis için blazer ceketler, okul için jeanler, özel geceler şık elbise dolabınızda olması gereken parçalardandır.


-Dolap parçalarını uzun süreler kullanacağınız için seçtiğiniz kıyafetlerin kumaşının kaliteli ve zamana dayanmasına dikkat etmelisiniz.


-Kapsül dolabın bir amacı da sürdürülebilir bir moda anlayışı olduğu için önce dolabınızdaki parçaları değerlendirmeyi ve giymediklerinizi geri dönüşüme atmayı ya da paylaşmayı unutmayın.


-Hepsinden daha önemlisi kıyafetlerin içerisinde kendinizi mutlu hissetmenizdir. Üzerinize uygun bedenler dolabınızda bulunmalı.



Kapsül Dolapta Olması Gerekenler?


-Kaban

-Trençkot

-Deri ceket

-Blazer Ceket

-Kot Ceket

-Siyah Pantolon

-Zamansız Jean

-Kalem Etek

-Basic Tişörtler (tercihen siyah, beyaz ve gri renklerinde)

-Basic Gömlek (tercihen siyah, beyaz ve açık mavi renklerinde

-Triko kazak

-Çizgili kazak

-Beyaz spor ayakkabı

-Topuklu Ayakkabı

-Uzun Çizme

-Baget Çanta


İhtiyacınıza yönelik olarak bu listeyi uzatabilirsiniz. Bir kapsül dolapta olması gerekenler için Ece Burtay Şener’in kapsül dolap hakkında içeriklere yer verdiği Instagram hesabına buradan göz atabilirsiniz.



Kapsül dolap zamansızlığın getirdiği kombinleme kolaylığı, zaman ve para tasarrufu gibi kolaylıklar sağlaması ile son zamanları trendi olarak devam ediyor. Siz de bedeninize uygun, zamansız ve kaliteli kumaşlardan sizin için özel tasarlanmış parçalar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page