top of page
Yazarın fotoğrafıMustafa Dikici

PARİZYEN STİL NEDİR? NASIL PARİZYEN STİL SAHİBİ OLUNUR?

Parizyen stil modanın popüler kavramlarından birisidir. Parizyen stil modanın başkenti Paris’te ortaya çıkıp sonrasında dünyaya yayılan bir anlayıştır. Şıklığın gösterişten değil minimalizm ve sadelikten geldiğini iddia eder. Kapsül dolap yaklaşımı ile de bu noktada benzerdir. Kapsül dolabın ne olduğunu ise geçmiş yazımızdan okuyabilirsiniz.


Parizyen Ne Demek?


Parizyen, “Parisian” kelimesinden dilimize geçmiştir. "Parisian" Parisli veya Paris'e ait olan anlamını taşımaktadır. Bir giyim tarzını ifade eder. Parizyen stil gerçek anlamda bir yaşam tarzıdır. Fransız kadınların yaşam tarzından esinlenerek ortaya çıkmış bir stildir. Paris'in modanın başkenti olması da bu stilin ortaya çıkmasını haklı çıkarır.


Parizyen stil, yaşam tarzı temelli bir giyim tarzıdır. Doğal, yalın ve rahat bir stildir. Paris’in tarihinden, sanat müzelerinden, kafe kültüründen etkilenmeyi ve Paris kültürüne duyulan ilgiyi ifade eder.


Parizyen Stil Nedir?


Parizyen stil, Fransızların şıklık ve yalınlığını yansıtan bir moda akımıdır. 19. yüzyılın sonlarında Paris'te ortaya çıkan akım Fransız kadınların stillerinden esinlenmiştir. Minimalist, sofistike ve yalınlık içerir.


Abartılı aksesuarlardan uzaktır. Temiz ve düzenli çizgilere, klasik detaylara vurgu yapılır. Kaliteli kumaşlar, dayanıklı takılar, kaliteli deriler ve doğal malzemeler ön plandadır. Parizyen stilin doğasına uygun kaliteli ve sağlam parçalar olması gerekir.


Parizyen Stili Uygularken Dikkat Etmeniz Gerekenler


1) Sadelik ve Şıklık


Parizyen stilin olmazsa olmazı şıklığı daha doğal bir yoldan yakalamaktır. Abartılı parçalardan ve gösterişten uzak kıyafetler seçmeniz gerekir. Temiz ve minimal bir çizgide ilerlemek önemlidir.


2) Temel Parça Seçimi


Kaliteli ve zamanı geçmeyen parçalara yatırım yapın. Klasik bir blazer ceket, pamuklu kumaştan bir beyaz gömlek, düz renkli bir pantolon işinize yarayacaktır.


3) Renk Seçimi

Abartılı olmayan daha sade renklere yer vermeniz gerekebilir. Pastel tonlar, klasikten şaşmayan siyah, beyaz, gri ve bej gibi renkler Parizyen stil için olmazsa olmazlardandır.


4) Doğallık ve Rastgelenin Dengesi


Saç ve makyaj stilinizde doğallıktan yana olun. Rastgele ve üzerine düşünülmemiş gibi duran aslında özenle seçilmiş bir tarzı deneyin.


5) Giysi ve Vücut Uyumu


Kıyafetlerinizin bedeninize uygun olmasına dikkat edin. Çok fazla bol veya aşırı dar parçalardan kaçının. İçinde rahat ettiğiniz parçalar seçmeye ve zarif bir görünümleri olmasına özen gösterin.


6) Aksesuar Seçimi


Abartılı aksesuarladan kaçının. Büyük takılar, çok fazla taş detayı Parizyen stil için uygun değildir. Bunun yerine ince bir şal, basit bir kolye, küçük halka küpe ya da zarif bir saat tercih edebilirsiniz.


7) Kendinize güvenin

Parizyen stilini belki de taşımanın en iyi yolu kendinizi giydikleriniz içinde özgüvenli hissetmenizdir. Kendi stilinizi yaratın ve giydiğiniz kıyafetin tadını çıkarın.



Parizyen Stil Giyinmiş Kadın
Parizyen Stil



Parizyen Stilde Olmazsa Olmazlar Nelerdir?


-Kaliteli temel parçalar (pantolonlar, ceketler, gömlekler)

-Minimalist aksesuarlar

-Kaliteli çantalar ve ayakkabılar

-Rahatlık ve özgüven


Parizyen Stilde Neler Olmamalı?


-Aşırı süslemeli ve taşlı takılar -Birbiriyle uyumsuz parçalar -Abartılı makyaj

-Yürümekte zorluk çıkartacak yüksek topuklu ayakkabılar -İddialı dekolteler

-Çok dar parçalar Parizyen stil, stilin de ötesinde bir yaşam biçimidir. Sadeliği, estetiği ve doğallığı öne çıkarır. Parizyen stile sahip olmak için size özel tasarlanmış Haute Couture kıyafetler için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page